Rotter i haveforeningen

Der er jævnligt rotter i haveforeningen. Her genopfrisker vi lige, hvad der bør gøres:

Hvis du har set en rotte udendørs:

På Københavns Kommunes hjemmeside: https://www.kk.dk/rotter, kan man foretage en elektronisk anmeldelse. Rottebekæmpelsen er “gratis” det vil sige, den er betalt over ejendomsskatten. Den direkte link til den elektroniske anmeldelse er her: https://citizen.dw3.dk/bd358acd-d44f-4e6f-90dc-e4a38d24f67f

Hvis du har set en rotte indendørs: Ring telefon: 33 66 58 17

Telefonen er åben:

Mandag til fredag klokken 10.00-12.00 og 13.00-15.00

Udenfor almindelig arbejdstid, kan du ringe til akutvagten på telefon 33 66 25 85.

Den er åben alle hverdage fra klokken 15.00-22.00 samt weekender og helligdage klokken 8.00-22.00

Det hjælper vi med

Når vi har fået din rotteanmeldelse, kontakter vi dig for at lave en aftale om, hvornår vi kommer. Vi bestræber os på at komme så hurtigt som muligt. 

Kan du ikke selv være til stede, er det vigtigt, at du sørger for, at vi kan få adgang til det sted, hvor rotten er set. Vi har nytte af at se stedet, som du har fundet det, så undgå helst at røre ved eller fjerne rottens spor eller efterladenskaber, inden vi kommer.

Sådan bekæmper vi rotterne

Udendørs bekæmper vi med rottegift, som er lukket inde i foderstationer, som kun rotter og mus har adgang til. Skulle der ske forgiftninger hos fx hunde og katte, kan dyrlægen give en modgift.

Indendørs bekæmpes rotter altid kun med fælder eller ruser.

Det skal du selv gøre

Efter vores besøg er det vigtigt at gøre grundigt rent

Rotter kan være bærere af sygdomme, der kan medføre alvorlige sygdomme hos mennesker.

Du bør derfor undgå at røre ved rottens efterladenskaber og gøre rent dagligt indtil rotterne er væk. Det gælder både indendørs og på borde, legeredskaber og lignende udendørs. Vi anbefaler, at du afvasker alle vandrette og lodrette flader, da rotten er en fremragende klatrer, og den efterlader urin og bakterier, hvor den færdes.

Visse sygdomme overføres via huden, så derfor skal du bruge gummihandsker under rengøringen. Du kan bruge en god sæbeblanding og afslutte med et desinfektionsmiddel som fx Rodalon eller Klorin.

I Naturstyrelsens pjece om rotters smitterisiko kan du læse om, hvordan du undgår smitte.

Miljøstyrelsen har også samlet en række gode råd om rottebekæmpelse.

Rotter
Scroll til toppen