Haveforeningen Kalvebod | KalvebodNyt | Kalender | Ventelisten | KalveBoden | Madklubben | Foreningen | Dine sider | Billedgallerier | Kontakt
 
 

Sild: Stegte sild i eddike

03-03-2007 15:41:11

En rigtig julefrokost-ret, som vor mor lavede den.

Ingredienser:
8 sildefileter
hvede- eller rugmel
salt, peber
smør til stegning
5 dl eddike
200 g sukker (man kan bruge både mindre sukker og mere eddike, smag selv!)
10 hele peberkorn
5 knuste enebær
Mindst 1 løg

Sildefiletterne:
Vend fileterne i mel, tilsæt salt og peber, og steg dem i smøret nogle minutter på hver side. Når fileterne er kølet af, hældes den afkølede lage over.

Lagen:

Kog en lage af eddike, sukker, peberkorn og enebær. Lad den køle af. Hæld lagen over silde-filetterne og lad det trække i ca. 1 døgn. Pynt med masser af rå løgringe inden servering.

Frokostret; Sild; Fisk; Julefrokost