Haveforeningen Kalvebod | KalvebodNyt | Kalender | Ventelisten | KalveBoden | Madklubben | Foreningen | Dine sider | Billedgallerier | Kontakt
 
 

Kalv i dild

02-03-2007 16:24:21

Charlie serverede torsdag den 1. marts »Kalv i dild« – flere af deltagerne efterlyste opskriften. Camilla Plums opskrift fra bogen: »Grønt«, Bind II.
»Grønt« udkom i 2003 på Politikens Forlag. ISBN: 87-567-6920-2

Kalv eller lam i dild

Lyse retter med kalv og lam, krydret med liberale mængder dild, bliver ved med at høre til mine absolutte yndlingsretter

Til 4 personer


  • 1 kg kalve- eller lammehalskød i tern

  • 2 spsk mel

  • smør 2 løg

  • 2 stængler blegselleri

  • 4 spsk cidereddike

  • 3 dl tør cider

  • krydderbuket af selleri, timian, persille, laurbærblad, kørvel og dild-kviste

  • 1½ dl fløde

  • smør

  • nye grøntsager, ca. 1 kg

  • salt og peber

  • 1 stort bundt dild



Skær alt mums af kødet, ryst kødet i meler. Steg kødet i smør i en tykbundet gryde, til det gyldner, ikke bruner, sammen med løg og selleri skåret i passende stykker. Kom eddike og cider i, og kog det væk igen. Kom vand på, til det dækker kødet.

Pil bladene af dilden og gem dem. Bind en krydderbuket af urterne og dild-stænglerne bundet sammen med bomuldssnor. Man kan selvfølgelig sagtens skifte ud i urterne, det giver bare en lidt anden smag. Kom krydderbuketten ned til kødet. Lad kødet simre sagte, til det er meget mørt, ca. 1 time. Kom evt. mere vand på, hvis det bliver meget tørt. Det færdige resultat skal have rigelig sauce uden at svømme. Lidt inden kødet er mørt, tilsættes fløden. Det er også her, man kan komme grøntsager som små nye kartofler, ærter, nye gulerødder, små spidskålskvarter og hestebønner i og koge dem i saucen.

Kog færdig, smag ril med salt og peber. Drys dilden over i sidste øjeblik. Det er himmelsk, gammeldags og eviggyldigt. Spis med brød til.