Haveforeningen Kalvebod | KalvebodNyt | Kalender | Ventelisten | KalveBoden | Madklubben | Foreningen | Dine sider | Billedgallerier | Kontakt
 
 
And på grill (almindelig og kuglegrill)
En (and)erledes måde at tilberede and på – kan anbefales, hvis ovnen også er optaget af tilbehør.
Borscht - Russisk Rødbedesuppe
Den klassiske russiske rødbedesuppe, med det søde, det stærke og det syrlige. En herlig vinterret.
Braiseret nakkekam med øl, chorizo og æble
En dejlig ret, der er rigtig dejlig tung og velsmagende velegnet til efterårets rusk og mørke. Retten er nem at lave i store portioner, men tilgengæld kræver den masser af tid til at passe sig selv.
Brune kager à la »Fuglebjerggaard«
Det er simpelthen nogle meget gode, sprøde, krydrede brune kager.
Brune kager à la »Kalvebod«
En mørk og yderst velsmagende brun kage... rigtig julet!
Chili Con Carne
Denne opskrift på Chili con Carne er Camilla Plums. Hun siger selv om opskriften: Nærværende chili con carne er en ekstremt velkrydret chili, som er stærk nok til de fleste, også helt uden det store chilisortiment, bare ved hjælp af chilipulver, som er ren, stødt chili.
Chokoladetærte med skovbær
Denne opskrift er ikke helt en madklub oplevelse, men én for hele haveforeningen. Det er nemlig vinderkagen i kagekonkurrencen ved haveforeningens sommerfest i 2014.
Citronpasta
En hurtig ret, super-velsmagende, friskt citron- og basilikumduftende. Serveres for eksempel til en hakkebøf.
Dansk leverpostej
Der er ikke noget som duften af en nybagt hjemmelavet dansk leverpostej.
Eksotisk appelsinsalat med granatæble
En dejlig frisk, og eksotisk duftende salat
Grønkålssalat med flødeskum og peberrod
En frisk og skarp vintersalat, der også vækker begejstring hos børnene
Grønkålssalat med granatæbler m.m.
En rigtig dejlig, frisk salat til den »mørke tid«
Jordbær/hindbærtærte
Denne opskrift er ikke helt en madklub oplevelse, men én for hele haveforeningen. Det er nemlig vinderkagen i kagekonkurrencen ved haveforeningens sommerfest i 2011.
Kalv i dild
Charlie serverede torsdag den 1. marts »Kalv i dild« – flere af deltagerne efterlyste opskriften. Camilla Plums opskrift fra bogen: »Grønt«, Bind II.
»Grønt« udkom i 2003 på Politikens Forlag. ISBN: 87-567-6920-2
Kartofler – hvor mange skal vi koge ?
At lave mad til mange, er tit dét der er sværest. Hvor meget skal man lave?
Hér er et tip, til beregning af kartoffel-mængderne.
Kødboller med tomatsovs og pasta
Lækker, lækker »Lady og Vagabonden-klassiker« i Jamie Olivers snit
Lamb Bhuna Curry
Dejlig velkrydret karry-ret
Langtidsstegt and
Sprødt skind, saftigt kød og julelys i øjnene... så er der dømt AND!
Linsesuppe med pærer og bacon
En delikat suppe, der også er velegnet til vegetarer. Pærer og nødder er en ekstra prik over i'et!
Mulligatawny - Indisk krydret kyllingesuppe
Kraftigt krydret kyllingesuppe. Mulligatawny betyder "Pebervand" på Tamilsk - men suppen er vist egentlig et Britisk påfund med indiske krydderier.
Ossobuco
Ossobuco – dejlig, kraftig vinterret
Rødkål med balsamico og honning
Lækker sprød og krydret rødkål
Sild: Stegte sild i eddike
En rigtig julefrokost-ret, som vor mor lavede den.

Skæretrøffel
Skæretrøffel – rigtig jule-chokolade-sag
Spinatsuppe med ingefær og kokosmælk
Delikat og lækker vegetarsuppe, der er let og meget enkel at tilberede. Samtidig er det en vitamin- og mineralbombe uden lige.
Sydhavnskødsovs til spaghetti
En kraftig, kapow-agtig kødsovs, hvor der ikke er sparet på hverken krydderier eller grøntsager
Sylte af svineskank
Én af de retter, der bare hører julen til – en skive på brødet, stærk sennep og måske en rødbede?
Upside down-kage med pærer
En dejlig kage vi fik til dessert efter linsesuppe med bacon og pærer. Lækkert :-)